30 oktober 2020

Woensdagaudiënties paus weer zonder publiek

Nu het aantal coronabesmettingen in Italië weer toeneemt en strengere maatregelen gelden, heeft het Vaticaan besloten de wekelijkse audiënties opnieuw achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

Donderdag werd bekend gemaakt dat iemand die aanwezig was bij de audiëntie van afgelopen woensdag positief was getest op corona.

Opnieuw via livestream

Het Vaticaan besloot daarop de woensdagaudiënties van de paus per direct weer plaats te laten vinden in de bibliotheek van het Apostolisch Paleis. Daarbij is geen publiek welkom. De audiëntie wordt via livestream uitgezonden.

Toen in maart de coronacrisis om zich heen greep in Italië, besloot het Vaticaan ook al geen publiek meer toe te laten bij de audiënties. Vanaf 2 september waren gelovigen weer welkom.

Paus zonder mondkapje

Ook in Italië gelden sinds kort weer strengere coronamaatregelen. De paus verwees daar ook naar tijdens zijn audiëntie afgelopen woensdag. Hij verontschuldigde zich dat hij de aanwezigen niet kon komen begroeten. Eerder was er kritiek op de paus omdat hij tijdens de audiënties mensen zonder mondkapje begroette.

Het Vaticaan heeft niets gezegd over het wekelijkse angelusgebed op het Sint-Pietersplein. Daar kunnen gelovigen beter afstand van elkaar houden.

Ook kerstvieringen zonder publiek

Eerder deze week maakte het Vaticaan al bekend dat alle vieringen met de paus “de komende maanden” zonder publiek zullen plaatsvinden. Gelovigen kunnen die op televisie en sociale media volgen via een livestream. Ook alle kerstvieringen zullen achter gesloten deuren plaatsvinden.

Bij de Mis van Allerzielen zal komende maandag eveneens geen publiek aanwezig zijn. Normaal gezien gaat de paus die dag naar een begraafplaats in Rome, maar dit jaar is er een besloten Mis op de Teutoonse begraafplaats in het Vaticaan. (KN/Crux)

Ga naar originele artikel

Lees verder:

4 december 2020
Vergeten Willebrands ‘misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de twintigste eeuw’
In eigen land lijkt hij wat vergeten, maar kardinaal Jo Willebrands “was misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de...
Lees verder
4 december 2020
Nieuwe downloads op website Vierkerstmis.nl: gratis boek, kerstkaart en meer
De website Vierkerstmis.nl is aangevuld met onder meer enkele nieuwe downloads. Zo kunnen bezoekers nu een gratis ontwerp downloaden...
Lees verder
4 december 2020
Stille nacht in Bethlehem: 7.000 mensen zonder werk in toerismesector
Het grote podium naast de boom hoefde dit jaar niet te worden opgebouwd: er zijn tijdens de feestdagen geen muzikale optredens van...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl